De Zonnebloem: ‘er kan zoveel meer dan je denkt!’

Wat doet de Zonnebloem?

‘We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten.’

Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt al meer dan 70 jaar het leven van mensen met een lichamelijke beperking en dat van haar vrijwilligers door sociale en recreatieve activiteiten mogelijk te maken.

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander.

Wat doet SQPeople?

In Nederland kampen 1,6 miljoen mensen met een lichamelijke beperking. Zowel jong als oud, gezond en ziek. De Zonnebloem zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten. Daarom denkt de Zonnebloem altijd in oplossingen.

‘Er kan zoveel meer dan je denkt!’  is hierbij het motto.  

SQPeople draagt daaraan bij door op zoek te gaan naar donateurs en op die manier onderstaande activiteiten mogelijk te maken.

De Zonnebloemluchtballon – once-in-a-lifetime-experience

De luchtballon is speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking. Eenmaal onderweg kun je zittend over de rand kijken en genieten van het prachtige uitzicht.

Zonnebloemauto – betaalbaar vervoer op maat

Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het aller belangrijkst. Maar hoe kom je daar als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? De Zonnebloem biedt rolstoelvervoer voor een betaalbare prijs. Want iedereen moet in de vrijheid op pad kunnen gaan, ook als je gebruik maakt van een rolstoel.

MPS de Zonnebloem – vaarvakantie met gediplomeerde vrijwilligers

Het schip is volledig aangepast en toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De rondreizen met MPS de Zonnebloem brengen je naar de mooiste plekjes van Duitsland, Nederland en België. Voor de liefhebbers zijn speciale themareizen te boeken.

Huisbezoeken – iedereen heeft behoefte aan gezelschap

Aan lekker bijpraten, een luisterend oor. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker alleen dan je zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem bieden uitkomst. Zij komen langs voor een kop koffie of een wandeling.

© SQPeople 2021 - Alle rechten voorbehouden - Privacy & Disclaimer - Backstage
YES! IK WIL DIRECT AAN DE SLAG!