Wilde Ganzen: klein project, groot verschil

Wat doet Wilde Ganzen?

Wilde Ganzen gelooft dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Wilde Ganzen legt hierbij de focus op kennis, netwerken en geld. Als een project aansluit bij de behoeften van de Wilde Ganzen, wordt er een premie van 50% boven op het originele geworven bedrag gegeven. Elke opgehaalde euro wordt dus € 1,50 waard.

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. De projecten kunnen variëren van ‘eerlijk werk en economische groei’ tot ‘verantwoorde consumptie en productie’ tot ‘schoon water en sanitair’. Hierbij is de missie het creëren van een directe én structurele verbetering van de situatie en een kansrijke toekomst.

Wat doet SQPeople?

In 2018 heeft Wilde Ganzen 330 projecten gerealiseerd in 51 landen. SQPeople draagt hieraan bij door donateurs te werven voor deze specifieke projecten. Samen willen we ervoor zorgen dat er in 2019 nóg meer projecten worden gerealiseerd, zoals:

‘Vrouwen aan het roer in West Kenia’

De vissersvrouwen van Dunga Beach aan het Victoriameer in Kenia willen minder afhankelijk worden van de grillen van hun mannelijke collega’s. Met een eigen motorboot en viskooien kunnen ze economisch zelfstandig worden.

Totale kosten van dit project: € 11.362,00

Aantal mensen geholpen: 17

Schoon water is toch een basisrecht?’

Schoon en drinkbaar water vinden is voor de inwoners van Buwooya, in centraal-Oeganda, een enorme uitdaging. Als er waterputten en pompen kunnen worden aangelegd, betekent dat een gezonder leven met veel meer toekomstmogelijkheden.

Totale kosten van dit project: €46.462,00

Aantal mensen geholpen: 7500

‘Help je mee 400 kippen te kopen voor 200 Senegalezen?’

Als aanvulling op het eenzijdige voedsel willen de bewoners van het dorp Yayème, op het platteland van West-Senegal een grote kippenren bouwen. De kippen en de eieren zijn niet alleen voor eigen consumptie, maar worden ook verkocht voor extra inkomsten.

Totale kosten van dit project: €11.475,00

Aantal mensen geholpen: 200

© SQPeople 2021 - Alle rechten voorbehouden - Privacy & Disclaimer - Backstage
YES! IK WIL DIRECT AAN DE SLAG!