Voor UNICEF naar LEGO-World

Ready to go! 

Het is zaterdagochtend, 7 uur. Vandaag gaan we met een team van drie man voor UNICEF naar LEGO-World. Ik heb er onwijs veel zin in! Het is op de Jaarbeurs in Utrecht en gezien we uit Nijmegen moeten komen betekent dat wel dat we vroeg uit de veren moeten. We hebben om 8 uur afgesproken op het station en gaan om 08:13 vertrekken.

Aankomst LEGO-World

We hadden van collega’s die er al eerder hadden gestaan, begrepen dat we bij hal 308 naar binnen moesten en dat we daar bandjes konden halen. Dus zo geschiedde. De binnenkomst verliep vloeiend. We kregen meteen een bandje en onze stand was erg makkelijk te vinden, want deze was vlakbij de ingang en qua formaat niet te missen. De LEGO lag al klaar en ook de voorbeeld-school-in-a-box stond netjes gereed. We maakten kennis met de mensen van UNICEF die al aanwezig waren, trokken onze UNICEF-shirts aan en waren klaar om te beginnen.

UNICEF School-in-a-box

Er wordt omgeroepen dat de jaarbeurs open gaat en we zien meteen de eerst mensen binnenkomen. We gaan gelijk met de mensen in gesprek. We merken dat ze vaak met een doel zijn gekomen, dus we geven ze een flyer mee van de LEGO wedstrijd die we bij onze stand hebben georganiseerd zodat ze op een geschikt moment kunnen terugkomen. Naarmate de dag vordert, zijn er steeds meer kinderen die ontzettend mooie creaties van LEGO aan het maken zijn en daardoor ook steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in UNICEF. We vertellen over de school-in-a-box en krijgen bijna alleen maar positieve reacties. Zowel eenmalige donaties als maandelijkse donateurschappen, worden voor de mensen geregeld. Het is een erg gezellige dag met een knallende afsluiter, namelijk de prijsuitreiking. Om 16:00 komen ouders en kinderen terug bijeen om te horen wie de mooiste en handigste creatie heeft gebouwd en dus de prijs in de wacht sleept. Nadat de prijsuitreiking is afgelopen, krijgen mensen nog een kans om met ons in gesprek te gaan en de school in a box te sponsoren. Een mooie zin die me in dit kenmerkende einde van de dag is bijgebleven:

“Als ik de hele dag zoveel geld aan mijn eigen kind kan spenderen, kan er ook nog wel een beetje voor UNICEF bij.”

We sluiten de dag af met een mooie score en gaan met een tevreden gevoel naar de trein, terug naar huis.

*Hugo Draaisma, Nijmegen


Wil jij er ook voor zorgen dat de school-in-a-box van UNICEF gesponsord wordt? Of lijkt het je leuk om op de jaarbeurs te werken? Of gewoon om met Hugo op pad te gaan? Dat kan! Schrijf je nu in door op de link te klikken. klik!

 

© SQPeople 2020 - Alle rechten voorbehouden - Privacy & Disclaimer - Backstage
Ja ik wil direct inschrijven!